Pressemeddelelse

Pressemeddelelse        Download PDF dokument

Jazz, kunst og meget andet i Jonstrup

”Jazz og kunst kan vi med sikkerhed love publikum, men for at blive begunstiget med solskin som sidste år er vi afhængig af vejrgudernes gunst, men skulle der komme lidt regn, klarer vores store telte også det og sikrer tørvejr for vores gæster,” siger den mangeårige formand for Jazzen i Jonstrup, Ole Sterndorff. Vi står umiddelbart foran et af de større musikarrangementer i Furesø Kommune nemlig Jonstrup Jazz Festival 2018, som holdes i dagene 17. – 19. august mellem de skønne klassiske bygninger på Jonstrup Gl. Seminarium.

Gospel-koncert
Festivalen indledes dog med en koncert i Værløse Kirke allerede onsdag aften den 15. august med Spirit of New Orleans og Værløse Rytmiske Kirkekor. Dette arrangement er traditionelt et tilløbsstykke, hvor alle stole i kirken bliver taget i brug. Orkesterlederen Preben Nissen er – ud over at kunne spille trombone – en fantastisk fortæller af historien om slaverne i de amerikanske sydstater og om hvorledes deres musik og deres kristne tro blev forenet til det, vi i dag kender som gospel.

Kunst og jazz
Der er tradition for, at jazz festivalen også omfatter en kunstudstilling med hovedsagelig lokale kunstnere. Et gennemgående tema er Olav Johannissons serie af portrætter af kendte danske og udenlandske jazzmusikere. I år er der som noget nyt taget et par stande ind med kunsthåndværk. Den ene udstiller flotte trædrejningsarbejder, og den anden stand er med pileflet, hvor kunstneren om lørdagen afholder et begynderkursus i pileflet.

Bredt musikprogram
Men det er og bliver musikken, der er omdrejningspunktet for jazz festivalen. Mange bands er nye i Jonstrup-sammenhæng, mens andre er gengangere.
Gunhild Carling besøgte Jonstrup i anledning af festivalens 20 års jubilæum for nogle år siden. I år spiller hun med sit eget band, men for den sags skyld kunne hun spille alene, for hun kan spiller på utroligt mange instrumenter og endog flere instrumenter samtidig. Derudover er Gunhild en humørbombe, der virkelig kommer ud over scenekanten og fanger publikums opmærksomhed med sit enorme musiktalent.
Stine Michel og Eventyrorkestret, som både børn og voksne kender fra TV, spiller børnejazz på den store scene søndag middag, men børnejazzen plejer i den grad også at opsluge os voksne, så der er en stor kødrand omkring scenen.
Der er et glædeligt gensyn med Kong Hans Kgl. Hofkapel. Næsten siden festivalens start har der været tradition for at dette 10-mands store orkester spillede til brunch’en søndag formiddag. Orkestret har været lukket ned i nogle år, men nu er det genopstået med en del nye musikere. Musikstilen er stadig amerikansk ballroom musik fra 20-erne, som bliver spillet efter de gamle originale arrangementer. Det stiller store krav til musikerne, men det er ren nydelse for publikum.

Børnenes festival
Børn er også velkomne på festivalen, og der er et fuldt program af aktiviteter for børn, således at de voksne kan nyde musikken, mens andre tager sig af børnene. Hoppeborgene bruges af børn i alle aldre, der er kridttegning, ansigtsmaling og sanglege for de mindste og der er rollespil, grafikværksted, fotokonkurrence samt ”prøv et instrument” for de lidt større børn.

Mad og drikke
Der bliver sørget godt for at festivalgæsterne hverken sulter eller tørster. Festivalen har sin egen grillbar med pølser, toasts osv. samt café med hjemmebagsfavoritter leveret af en kreds af Jonstrup-damer. Derfor vil der hver dag være forskellige lækkerier. Restaurant Jonstrup Gl. Købmandsgård sørger for at dæmpe den store sult fredag og lørdag aften med frisklavet grillmad og salater. Baren er selvfølgelig velforsynet med drikkevarer lige fra fadøl fra Skovlyst til røde årgangsvine.

Hvis du vil vide mere om festivalen, se hele musikprogrammet og de mange børneaktiviteter kan du hente de grønne festivalprogrammer på bibliotekerne i området eller se det på hjemmesiden www.jonstrup-jazz.dk/ eller www.facebook.com/jonstrupjazzfestival .